Artist’s Residence

This project was about meeting the needs of a  family with lots of guests, parties and art supplies.  The goals were a guest suite, a new family/game room,to attach the art studio  to the house and to provide a  space for greeting cards and ski sharpening. Oh, and a real kitchen should fit in there too.  As is typical in Burlington, there was very little room to fit in all these new needs.

The solution was a one car garage on the street for skis and cards and a studio to the back of the first floor with lots of light. The second floor of the addition was the family room and the guest bedroom. The access to the second floor is a bridge across the from the second floor of the existing house to the second floor of the addition. The new kitchen occupies the space between the buildings on the first floor.